Helpota purentalihasten jännitys- ja kiputiloja tällä harjoituksella!
Kategoria / Hyvinvointi

Helpota purentalihasten jännitys- ja kiputiloja tällä harjoituksella!

Omatoiminen purentalihasten kiputilojen helpottaminen onnistuu vaikka kotisohvalta käsin.

Purentatoimintahäiriön yleisimpiä oireita ovat kasvojen ja pään alueen lihasten sekä leukanivelen kipuilu, leukanivelen jäykkyys, leukanivel äänet, päänsärky ja niska-hartiaseudun lihasten jännitystilat. Purentakiskolla sekä purentalihaksiin kohdistuvalla manuaalisella hoidolla, esimerkiksi hieronnalla, akupuntiolla tai osteopatialla, saadaan todella tehokkaasti lievitettyä kyseisiä oireita.

Omatoiminen lihashuolto yhdistettynä manuaaliseen hoitoon takaa pidempiaikaisen helpotuksen

Hoitojakson päätteeksi purentatoimintahäiriöisen on hyvä ottaa tavaksi myös omatoiminen lihashuolto, millä saadaan ylläpidettyä manuaalisen hoidon tuomaa helpotusta lihaskipuihin.

Liikeharjoitteiden lisäksi purentalihasten jännitys -ja kiputiloja saadaan rauhoitettua erinomaisesti hengitysharjoitteilla. Hengitysharjoitteet sopivat omatoimiseksi hoitomuodoksi myös silloin, kun leukanivel on ärtynyt tai välilevy mennyt sijoiltaan. Näissä tilanteissa suun avaaminen isoksi on erittäin kivuliasta eikä kovin suositeltavaa liian varhaisessa vaiheessa.

Hengitysharjoitetta tehdessä saamme kiinnitettyä huomiotamme pois itse kivusta ja siirtyminen liikeharjoitteiden tekoon on helpompaa aktiivisen tulehdustilan päätyttyä.

Testaa helppoa korkkihengitysharjoitusta

Alla olevalla korkkihengitysharjoitteella saamme rentoutettua kasvojen ja purennan alueen lihaksia.

korkin leikkaaminen korkkihengitysharjoitukseen

Leikkaa leipäveitsellä kuohuviinipullon tai viinipullon korkista itsellesi sopivan kokoinen pala. "Kiekon" on hyvä olla enintään 3cm korkuinen, mutta matalampikin riittää leukaniveltä rentouttavan asennon saamiseksi.

 

  • Istahda sängyn reunalle tai tuoliin ja aseta korkki kevyesti hampaiden väliin. Korkkia ei saa purra voimakkaasti, koska kasvojen lihasten pitää pysyä rentoina koko harjoitteen ajan.
  • Hengitä rauhassa nenän kautta sisään ja suun kautta ulos. Uloshengitys on tässä harjoitteessa melkeinpä huokauksen kaltainen.
  • Mitä pidempi uloshengitys on, sitä paremmin kasvojen ja purennan alueen lihakset sekä leukanivel rentoutuvat.
  • Tee harjoitetta 2 minuutin ajan.
korkkihengitysharjoitus

Jos haluat tehdä hengitysharjoitetta kuurimuotoisesti tee sitä kymmenen päivän ajan, niin että esimmäisenä päivänä hengittelet 1 minuutin ajan, toisena 2 minuutin, kolmantena 3 minuutin... ja lopulta 10 minuuttia kymmenentenä päivänä.

Tällöin kannattaa olla paperia käden ulottuvilla suupielien kuivausta varten, koska sylkeä voi erittyä pitkään hengitellessä runsaastikin. Tämän jälkeen voit pitää muutaman päivän tauon ja tehdä harjoitetta kahden minuutin ajan silloin kuin koet sen tarpeelliseksi.

Lisää aiheesta