Hengityksen rytmittäminen liikkeeseen – testaa videon avulla!
Kategoria / Hyvinvointi

Hengityksen rytmittäminen liikkeeseen – testaa videon avulla!

Aiheuttaako sopivan hengitysrytmin löytäminen ryhmäliikuntatunnilla sinulle haasteita? Aistiärsykkeiden tulva ryhmäliikuntatunnilla saattaa vaikeuttaa hengittämistä huomattavasti. Katso videolta vinkit hengittämisen rytmittämiseen tunnilla ja testaa liikkeitä mukana!

On olemassa monia eri tekijöitä, jotka aiheuttavat haasteita hengittämisessä ryhmäliikuntatunneilla. Jos kokeilet uutta ryhmäliikuntatunnin muotoa ensimmäistä kertaa, on aistiärsykkeiden määrä tunnilla erityisen korkea. Vaikeuksia voivat aiheuttaa muun muassa uudet liikkeet, tunnin tempo sekä ohjaajan tapa ohjeistaa ja tukea tunnin aikana. Lisäksi haasteita saattavat luoda oma senhetkinen vireystila ja mieliala sekä ylipäätään koordinaatiokyky ja kehonhallinta.

”Hengityksen rytmittäminen muuttuvien liikkeiden kanssa saattaa aiheuttaa vaikeuksia.”

Näiden ja monien muiden seikkojen lisäksi hengityksen rytmittäminen nopeastikin muuttuvien liikkeiden kanssa saattaa aiheuttaa vaikeuksia. Ryhmäliikuntatunnilla olisi hyvä kyetä keskittymään hengittämiseen, jotta lihakset saisivat tarvitsemansa hapen ja energian liikuntasuorituksen toteuttamiseen. Tärkeintä tunnilla on ylipäätään muistaa hengittää, mistä taitava ohjaaja usein muistuttaakin. Silti hengityksen ja liikkeen oikeanlaista yhdistämistä voi ja kannattaa harjoitella.

Oheisella videolla pääset harjoittelemaan hengityksen yhdistämistä liikkeeseen! Yksinkertaiset harjoitteet helpottavat hengityksen rytmittämisen harjoittelua ja valmistavat sinua seuraavaa ryhmäliikuntatuntiasi varten. Oivalluttavia hengityshetkiä!

 

Lue lisää aiheesta täältä: Hengittäminen ryhmäliikuntatunnilla – vinkit nautinnolliseen tuntikokemukseen

 

Artikkeli on julkaistu alun perin 8.12.2022.

Lisää aiheesta