Hengityselimistön hyvällä kunnolla säästettäisiin sekä omia että yhteiskunnan varoja - haastattelussa Aulis Kärkkäinen
Kategoria / Terveys

Hengityselimistön hyvällä kunnolla säästettäisiin sekä omia että yhteiskunnan varoja - haastattelussa Aulis Kärkkäinen

Katri kasvokuva Katri Lindberg | 12.11.2021 | Podcast
Vieraanamme tässä jaksossa on WellO2 hengitysharjoituslaitteen keksijä, Aulis Kärkkäinen. Hän kertoo, kuinka keksi WellO2-laitteen ja kuinka tärkeää jokaisen olisi kiinnittää huomiota hengityksen hyvinvointiin säästääkseen omia ja yhteiskunnan varoja.

Tänään vieraanamme on yrittäjä ja keksijä, Aulis Kärkkäinen.

Aulis on kärsinyt lapsesta saakka hengitysongelmista, jonka vuoksi hän kehitti ongelmia helpottamaan WellO2-hengitysharjoituslaitteen. Ajan saatossa kuitenkin muutkin ovat kiinnostuneet käyttämään laitetta ja nyt jo yli 100 000 ihmistä käyttää sitä hyvinvoinnin tukena.

Keskustelemme jaksossa siitä, miten tärkeässä roolissa ihmisen oma aktiivisuus on hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitämisessä, mutta kuitenkaan hengitystä ei huomioida siinä kokonaisuudessa, kuin vasta sitten, kun ongelmia ilmenee. 

Hengityksen kuntoutus ja erilaisten ongelmien ennaltaehkäisy on jokaiselle hyödyllistä, joten pitäisikö siihen keskittyä enemmän yhteiskunnassa? Voitaisiinko sillä säästää sairastumisesta syntyviä kuluja, jos vastaan tulee suuria koettelemuksia, kuten pandemioita? 

Lue lisää WellO2-hengitysharjoituslaitteesta täältä  ja ota heidän Facebook ja  Instagram seurantaan!

 

Me Nordic Breathingissa uskomme, että hengittäminen on hyvinvoivan ihmisen tärkein taito. Samaan aikaan kuitenkin hengitysongelmat koskettavat miljardeja ihmisiä maailmassa.

Kiinnostus hengittämistä kohtaan on kasvanut hyvinvoinnista kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa. Myös tietoa on tarjolla todella paljon ja hengityksen parissa työskenteleekin monia tahoja ja toimijoita. Lisäksi alan tutkimukset tuottavat jatkuvasti uutta ymmärrystä hengityksen merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille. 

Nordic Breathing podcast esittelee teille hengityksen asiantuntijoita ja ammattilaisia, ja kurkistaa heidän arkeensa. Lisäksi podcast sekä avaa asiantuntijoiden ajatusmaailmaa hengitykseen että sen kokonaisvaltaiseen vaikutukseen ja siihen, miksi juuri hengityksestä olisi tärkeä puhua. 

Lisää aiheesta