Hyvän hengityksen merkitys lääketieteessä - haastattelussa kliinisen fysiologian emeritusprofessori Anssi Sovijärvi
Kategoria / Terveys

Hyvän hengityksen merkitys lääketieteessä - haastattelussa kliinisen fysiologian emeritusprofessori Anssi Sovijärvi

Katri kasvokuva Katri Lindberg | 10.12.2021 | Podcast
Kliinisen fysiologian emeritusprofessori, Anssi Sovijärvi kertoo podcastissa, miten hengityksen merkitys koetaan lääketieteellisestä näkökulmasta katsottuna.

 

Kuuntele podcast tästä!

Tänään vieraanamme on Helsingin yliopiston kliinisen fysiologian emeritusprofessori sekä kirjailija, Anssi Sovijärvi. Hän on ollut ja on edelleenkin mukana monissa lääketieteellisissä kehityshankkeissa, niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Anssi avaa podcastissa, kuinka hänen uransa hengityksen parissa sai alkunsa kandivuosinaan. Jakson aikana Anssi korostaa hengityksen merkitystä ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille, mutta myös mielen hyvinvoinnille. Tarkastelemme asiaa monesta näkökulmasta, aina lihavuudesta ilmansaasteisiin. 

Tietoista hengittämistä ja mindfulness-ajattelua ei ole aiemmin otettu sairaalamaailmassa huomioon, mutta Anssi nostaa esille, kuinka tärkeitä keinoja ne olisivat ottaa huomioon myös siellä, sillä hengityksen avulla aivoja pystytään "muokkaamaan". Tämän lisäksi keskustelemme niin apuvälineiden avulla, kuin ilmankin tehtävien hengitysharjoitusten merkityksestä hyvinvoinnille.

Jos Anssin kirjoittama "Miksi hengästyn?" kirja kiinnostaa sinua, voit lukea siitä lisää täältä.

Me Nordic Breathingissa uskomme, että hengittäminen on hyvinvoivan ihmisen tärkein taito. Samaan aikaan kuitenkin hengitysongelmat koskettavat miljardeja ihmisiä maailmassa.

Kiinnostus hengittämistä kohtaan on kasvanut hyvinvoinnista kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa. Myös tietoa on tarjolla todella paljon ja hengityksen parissa työskenteleekin monia tahoja ja toimijoita. Lisäksi alan tutkimukset tuottavat jatkuvasti uutta ymmärrystä hengityksen merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille. 

Nordic Breathing podcast esittelee teille hengityksen asiantuntijoita ja ammattilaisia, ja kurkistaa heidän arkeensa. Lisäksi podcast sekä avaa asiantuntijoiden ajatusmaailmaa hengitykseen että sen kokonaisvaltaiseen vaikutukseen ja siihen, miksi juuri hengityksestä olisi tärkeä puhua. 

Lisää aiheesta