Joogaa, fysioterapiaa ja kirjallisuutta - haastattelussa Malla Rautaparta
Kategoria / Hyvinvointi

Joogaa, fysioterapiaa ja kirjallisuutta - haastattelussa Malla Rautaparta

Katri kasvokuva Katri Lindberg | 26.11.2021 | Podcast
Hengitys joogassa, fysioterapiassa sekä kirjallisuudessa. Tämän kaiken yhdistää podcastvieraamme, joogaopettaja, neurologian fysioterapeutti, kulttuuriantropologi, tietokirjailija ja Manipura-joogastudion perustaja, Malla Rautaparta.

Tänään vieraanamme on joogaopettaja, neurologian fysioterapeutti, kulttuuriantropologi, tietokirjailija ja Manipura-joogastudion perustaja, Malla Rautaparta.

Tämän päivän jaksossa keskustelemme mm. joogasta, meditaatiosta ja hengityksen merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille.

Malla pohtii sitä, voisiko jo lapsille opettaa hengityksen rauhoittavaa vaikutusta ja sen käyttämistä silloin, kun kiukuttaa, ärsyttää tai jokin asia tuntuu vaikealta, sillä lapset oppivat niin nopeasti uusia asioita ja jo pienetkin vauvat ottavat mallia vanhemmistaan matkimalla hengitysrytmiä.

Malla seuraa paljon hengityksiin keskittyviä tutkimuksia ja onkin kiinnostunut etenkin joogaharjoitteluiden fysiologisesta taustasta ja vaikutuksista, mutta myös meditaation vaikutuksista ihmiseen.

Hän kuitenkin toivoisi, että hengityksestä ja hengitysharjoituksista ei tehtäisi liian vaikeasti ymmärrettäviä ja stressaavia asioita, vaan sellaisia, että niitä voi hyödyntää matalallakin kynnyksellä.

Tutustu Mallaan, hänen toimintaansa sekä kirjallisuuteensa manipura.fi  ja mallarautaparta.com

Me Nordic Breathingissa uskomme, että hengittäminen on hyvinvoivan ihmisen tärkein taito. Samaan aikaan kuitenkin hengitysongelmat koskettavat miljardeja ihmisiä maailmassa.

Kiinnostus hengittämistä kohtaan on kasvanut hyvinvoinnista kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa. Myös tietoa on tarjolla todella paljon ja hengityksen parissa työskenteleekin monia tahoja ja toimijoita. Lisäksi alan tutkimukset tuottavat jatkuvasti uutta ymmärrystä hengityksen merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille. 

Nordic Breathing podcast esittelee teille hengityksen asiantuntijoita ja ammattilaisia, ja kurkistaa heidän arkeensa. Lisäksi podcast sekä avaa asiantuntijoiden ajatusmaailmaa hengitykseen että sen kokonaisvaltaiseen vaikutukseen ja siihen, miksi juuri hengityksestä olisi tärkeä puhua. 

Lisää aiheesta