Keuhkosairauksien kuntoutus ja hengitysfysioterapia - haastattelussa fysioterapeutti Herkko Ryynänen
Kategoria / Terveys

Keuhkosairauksien kuntoutus ja hengitysfysioterapia - haastattelussa fysioterapeutti Herkko Ryynänen

Fysioterapeutti Herkko Ryynänen kertoo podcastissa mitä on keuhkosairauksien kuntoutus ja hengitysfysioterapia.

 

Kuuntele podcast

Haastattelussamme on tässä jaksossa fysioterapeutti Herkko Ryynänen.

Herkko on työskennellyt erikoissairaanhoidossa sydän- ja keuhkokeskuksessa ja erityisesti keuhkosairauksien parissa. 

Tällä hetkellä hän jatko-opiskelee Jyväskylän yliopistossa fysioterapian maisteritutkintoa ja työskentelee hengitysfysioterapian ja hengityssairauksien kuntoutuksen parissa. 

Keskustelemme jaksossa hengityssairauksien kuntouttamisesta, mutta myös siitä, miten tärkeää hengästyminen ja liikunta on myös terveidenkin ihmisten hengityselimistölle. 

Herkko kertoo myös mitä itse asiassa on hengitysfysioterapia ja kuinka sitä voidaan hyödyntää monissa eri käyttötarpeissa ja tilanteissa. 

Me Nordic Breathingissa uskomme, että hengittäminen on hyvinvoivan ihmisen tärkein taito. Samaan aikaan kuitenkin hengitysongelmat koskettavat miljardeja ihmisiä maailmassa.

Kiinnostus hengittämistä kohtaan on kasvanut hyvinvoinnista kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa. Myös tietoa on tarjolla todella paljon ja hengityksen parissa työskenteleekin monia tahoja ja toimijoita. Lisäksi alan tutkimukset tuottavat jatkuvasti uutta ymmärrystä hengityksen merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille. 

Nordic Breathing podcast esittelee teille hengityksen asiantuntijoita ja ammattilaisia, ja kurkistaa heidän arkeensa. Lisäksi podcast sekä avaa asiantuntijoiden ajatusmaailmaa hengitykseen että sen kokonaisvaltaiseen vaikutukseen ja siihen, miksi juuri hengityksestä olisi tärkeä puhua. 

Lisää aiheesta