Kipu kiristää kehoa ja mieltä
Kategoria / Hyvinvointi

Kipu kiristää kehoa ja mieltä

Miksi ihmeessä kipu jossain kohtaa kehoa saa koko kehon hiljalleen kireäksi? Miten kipu vaikuttaa niin, että keho käpertyy kippuralle ja joka paikkaa kolottaa? Mikä siihen auttaa, millä saa kivun hetkeksi hallintaan? Saako sitä edes hallittua?

Keho reagoi kipuun stressinä. Stressaantuneen kehossa hermosto ja hormonitoiminta molemmat aktivoivat taistele tai pakene- reaktioita. Siksi kipu on niin kuluttavaa keholle. Meitä ei ole rakennettu kestämään jatkuvaa stressihormonien pommitusta, eikä hermostoa ole luotu kestämään jatkuvaa hälytystilassa oloa.

Siksi on tärkeää rentoutua. Sehän ei kivun keskellä tahdo onnistua millään, ei ainakaan sillä, että joku sanoo, että nyt on hyvä vähän rentoutua.

Itse asiassa olen itse kärsinyt pitkään kroonisesta kivusta. Olen myös saanut hoitaa kroonisesta kivusta kärsiviä. Itsessäni ja hoitamissani asiakkaissa olen huomannut, kuinka kipua päin meneminen auttaa. Tarkoitan tällä sitä, että pysähdyt. Tunnustelet kehoa, sen tuntemuksia. Ole hetki ihan vain havainnoimassa mitä sinulle kuuluu ja kuinka sinä voit. Tee sitten hoitava hengitysharjoitus.

Tee helppo hengitysharjoitus

Harjoituksen jälkeen

Huomio hetki missä mielesi vaelsi harjoituksen aikana. Huomioi vain, älä arvostele. Tunnustelet hetki oloasi, tutkaile mieltä ja kehoa. Onko jokin hiljalleen hellittänyt?

Voisitko sitoutua antamaan itsellesi aikaa ja hoivaa joka päivä? Kuulisin mielelläni auttoiko harjoitus sinua kivun kanssa.

Lisää aiheesta