Kivunhallintaan uusia keinoja lääkkeiden sijasta - haastattelussa kivunhallinnan ylilääkäri Tuula Korhonen
Kategoria / Terveys

Kivunhallintaan uusia keinoja lääkkeiden sijasta - haastattelussa kivunhallinnan ylilääkäri Tuula Korhonen

Katri kasvokuva Katri Lindberg | 29.10.2021 | Podcast
Vasta 2010-luvun alussa on alettu tajuamaan hengityksen merkitys kroonisten kipupotilaiden kuntouttamisessa. Nykyään lääkkeettömiä hoitokeinoja käytetään ensisijaisena hoitona.

Tänään vieraanamme podcastissa on Raahen sairaalan kivunhallinnan ylilääkäri, Tuula Korhonen. Tuula on toiminut urallaan ensiksi anestesialääkärinä, mutta hän on pikku hiljaa urallaan siirtynyt hoitamaan kipupotilaita. Nykyään hän toimii täysin kivunhallinnan parissa. 

Tuula kertoo, kuinka kipupotilaiden lääkkeellisestä hoidosta on siirrytty aktiiviseen kuntoutukseen sekä hengityksen huomioimiseen kivunhallinnassa.

"Hengityksestä on tullut kipulääke, rauhoittava lääke ja unilääke." 

Jos sinua kiinnostaa hengitys kivunhallintakeinona, tutustu Pohjois-Suomen Mindfulness Ry:hyn heidän Facebookissaan.

Me Nordic Breathingissa uskomme, että hengittäminen on hyvinvoivan ihmisen tärkein taito. Samaan aikaan kuitenkin hengitysongelmat koskettavat miljardeja ihmisiä maailmassa.

Kiinnostus hengittämistä kohtaan on kasvanut hyvinvoinnista kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa. Myös tietoa on tarjolla todella paljon ja hengityksen parissa työskenteleekin monia tahoja ja toimijoita. Lisäksi alan tutkimukset tuottavat jatkuvasti uutta ymmärrystä hengityksen merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille. 

Nordic Breathing podcast esittelee teille hengityksen asiantuntijoita ja ammattilaisia, ja kurkistaa heidän arkeensa. Lisäksi podcast sekä avaa asiantuntijoiden ajatusmaailmaa hengitykseen että sen kokonaisvaltaiseen vaikutukseen ja siihen, miksi juuri hengityksestä olisi tärkeä puhua. 

Lisää aiheesta