Lempeän avaava dynaaminen harjoitus - tee videon tahdissa!
Kategoria / Hyvinvointi

Lempeän avaava dynaaminen harjoitus - tee videon tahdissa!

Tee tämä lempeä dynaaminen harjoitus, jos haluat rauhoittaa kehoasi ja mieltäsi.

“Let the breath inspire the movement”

 

 

-Ron Fletcher-


Hyvin pienillä asioilla voi olla iso merkitys meidän hyvinvoinnille. Voit harjoittaa parasympaattista hermostoa aktivoivaa eli kehoa rauhoittavaa tietoista läsnäoloa vain aistien omaa hengitystäsi tai erilaisilla hengitykseen keskittyvillä harjoituksilla.

Joskus voi kuitenkin olla vaikea keskittyä vain tietoiseen hengittämiseen, kun mieli vaeltaa ja ajatukset vievät tilaa itse hetkestä. Kun yhdistämme hengityksen tietoiseen dynaamiseen liikkeeseen, voi hetkeen pysähtyminen ollakin helpompaa. Samalla saamme staattiseen asentoon virtausta, antaen verenkierron ja aineenvaihdunnan lähteä liikkeelle, lisäten liikkuvuutta meidän kehoomme.

Tee videon lempeä harjoitus ja tunnustele oloasi

Salli itsesi pysähtyä hetkeen ja aisti hetken aikaa hengityksen virtaavan nenän kautta sisään ja ulos. Kuuntele, mitä liikettä oma hengityksesi saa kehossa aikaan. Tunnetko hengityksesi liikkeen rintakehässä, palleassa, vatsassa tai jopa ihan koko kehossasi? Miten hengityksen virtaus liikuttaa kehoasi ja miten keho liikkuu hengityksen vain hengittäessä?

Kun olet tehnyt videolla olevat liikkeet, niin aisti vielä hetki hetki hengitystä nenän kautta sisään ja nenän kautta ulos. Pohdiskele, oliko hengityksen ja liikkeen yhdistäminen vaikeaa? Huomasitko mielesi virtaavan vai auttoiko liikkeen lisääminen helpompaan tässä hetkessä olemiseen? Mitä tunsit ennen harjoitusta hengityksessäsi ja kehossasi? Mitä tunsit harjoituksen aikana? Mitä tunsit harjoituksen jälkeen? 

Lisää aiheesta