Näin treenaa WellO2-laitteen keksijä Aulis Kärkkäinen – yli 100 000 WellO2-hengitystoiston kokemuksella!
Kategoria / Terveys

Näin treenaa WellO2-laitteen keksijä Aulis Kärkkäinen – yli 100 000 WellO2-hengitystoiston kokemuksella!

WellO2-hengitysharjoituslaitteen keksijä Aulis Kärkkäinen kärsi hengitysongelmista jo lapsuudessaan. Vaikeudet kannustivat etsimään keinoja helpottaa hengittämistä, ja lopulta syntyi WellO2. Tässä jutussa Aulis kertoo, miten hän tekee päivittäiset hengitysharjoituksensa – nappaa vinkit talteen!

Kaupallinen yhteistyö: WellO2

Lukuaika noin 50 hengitystä.

WellO2-hengitysharjoituslaitteen syntyhistoria noudattaa samaa kaavaa kuin monet muutkin ihmisen avukseen kehittämät laitteet tai apuvälineet. Kirveskin lähti tarpeesta, ja samoin kävi WellO2-laitteen kanssa.

Aulis Kärkkäinen, vaatimattomissa oloissa vuonna 1952 syntynyt suurperheen poika, kärsi erilaisista hengitysvaikeuksista lapsesta saakka. Ahdas vinkuva hengitys ja allergiaoireet olivat jatkuvasti läsnä. Hän oppi elämään niiden kanssa, kunnes aikuisiällä hengitykseen liittyvät vaikeudet pahenivat siinä määrin, että asiaa alettiin tutkia tarkemmin. Silloin Auliksella diagnosoitiin vaikea astma sekä vaikea-asteinen uniapnea, vaikka hän on aina ollut sutjakan puoleinen ja ripeäliikkeinen kaveri.

Vaikeudet kasaantuvat – keksijä kertoo

2000-luvun alkuun elämääni kasaantui odottamattomia koettelemuksia. Uuden yritystoiminnan alkuvaiheessa, kun haasteita oli muutenkin enemmän kuin tarpeeksi, työni jatkajaksi kaavailtu Timo-poika menehtyi yllättäen aivosyöpään vain 25-vuotiaana. 

Kuten useilla muillakin sairauksilla myös astmalla on taipumus pahentua erilaisten koettelemusten tai vastoinkäymisten seurauksena. Niinpä hengitysongelmani pahenivat lääkeannosten ollessa jo hyvin korkealla, ja sivuvaikutusten kasaantuessa aloin pohtia omia keinoja helpottamaan oloani. Omien kokemuksieni kautta vuonna 2006 syntyi alkeellinen WellO2, joka yhdisti vastusteisen hengittämisen ja lämpimän höyryn toisiaan tukevaksi kokonaisuudeksi.

Yritystoimintani on aina perustunut erilaisten ongelmien ratkaisemiseen, ja nyt huomasin olevani tekemisissä hyvin merkittävän aiheen parissa, johon jäin todella koukkuun. Myytyäni edellisen yritykseni vuonna 2010 mieltäni poltti ajatus luoda elämän perusedellytyksen, hengittämisen, auttamiseen hyväksi havaitsemani omaehtoinen ja luonnonmukainen ratkaisu. 

Aloittaessani tämän WellO2-projektini pohjana oli viiden vuoden ja noin 40 000 hengitysharjoitustoiston kokemus alkeellisella WellO2-laitteellani. Olen luonteeltani hyvin analyyttinen, joten minulle oli muodostunut varsin vahva käsitys wellottelun vaikutuksesta omaan hengittämiseen ja koko elämääni. Niinpä vuoden 2012 patenttihakemukseen on kirjattu melko hyvin kaikki ne asiat ja ominaisuudet, jotka 10 vuoden tiivis kehitys- ja tutkimustyö ovat nyttemmin vahvistaneet.


WellO2-harjoitus on ajatuksista vapaata omaa aikaa, joka hoitaa kehoa ja mieltä

Tähän saakka olen tehnyt yli 100 000 WellO2-hengitystoistoa. Tavallinen päivärytmini WellO2-laitteen kanssa sisältää aamuisin päivänavausharjoituksen ja iltaisin iltaharjoituksen, jolla valmistaudun yöhön: nollaan ajatukset päässäni ja rauhoitan itseni.

Perusasiat, joita teen päivittäin:

- Mittaan hengityskuntoani jokaisella harjoitustoistolla. Yksi toisto tarkoittaa:
Pitkä, jämäkkä ja rauhallinen uloshengitys, jossa tunnen selkeän vastuksen. Sen jälkeen sisäänhengitys samalla teholla ja keuhkot täyteen. Lasken, kuinka monta sekuntia jakso kestää eli sekuntien määrä kertoo senhetkisen hengitystasoni. Tämä voi vaihdella päivittäin johtuen mm. päivän aikana tulleista ulkoisista ärsykkeistä, joihin astmaatikkona herkästi reagoin.

- Harjoitusvasteeni on vakioitunut ajan kanssa noin 40–50 % tasolle maksimihengitysvoimastani, jolloin harjoitus ei tunnu vastenmieliseltä, mutta on riittävän tehokas hyväksi yleisharjoitteeksi koko keholle.

- Lähes poikkeuksetta toistojen aika on alussa lyhyempi ja kohoaa 5–10 toiston ajan saavuttaen silloin normaalin vakiotasoni. Jos minulta jää päivä tai pari ilman harjoitusta, alentuneen tason huomaan ahtaampana hengityksenä ja alentuneena lähtötasona ensimmäisillä hengitystoistoilla tauon jälkeen. Tämä osoittaa, että yksinkertaisella, verrattain lyhyellä WellO2-harjoituksella hengityselimistö pysyy kunnossa, kunhan on ensin ”herättänyt” hengityselimistön ja oppinut oikean hengitystekniikan.


Vertasin kahden vuoden ajan aamuin illoin pelkän ulospuhalluksen (PEP) sekä ulos- ja sisäänhengityksen (WellO2-harjoitus) vaikutusta hengityksen avaamiseen ja sain aina saman tuloksen:

- Pelkällä ulospuhalluksella hengitys kasvoi senhetkisestä lähtötilanteesta riippuen 10–25 % pysähtyen noin viiden toiston jälkeen. Lähtötasoni on yleensä 10–40 % alempi normaalista harjoituksen jälkeisestä tasosta. 

- Ensimmäisen sisäänhengityksen jälkeen sekä ulos- että sisäänhengityksen aika kasvoi noin 10 % jokaisella toistolla, kunnes saavutti normaalin tasoni 5–10 toiston jälkeen.

 

Nyt sinäkin voit mitata ja kehittää hengitystäsi helposti kotona!
Tutustu ja tilaa WellO2 MyBreath -älysuukappale

 

 

  • WellO2-hengityksen avulla on heti helpompi hengittää.
  • WellO2-hengitys avaa ja puhdistaa keuhkoja sekä vahvistaa hengityselimistöä. 
  • WellO2-hengitystä tehdään WellO2-laitteella, joka yhdistää hengitysvastuksen ja lämpimän höyryn toisiaan tukevaksi kokonaisuudeksi.
  • WellO2-hengitys vaikuttaa hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti. Se auttaa erityisesti hengitysongelmien hoidossa, äänen huollossa sekä fyysisen suorituskyvyn ja unenlaadun parantamisessa.
  • WellO2-laite on suomalainen, kansainvälisesti patentoitu terveysinnovaatio, jolla voidaan vahvistaa sekä ulos- että sisäänhengitystä.

    Osta WellO2-laite nyt tarjoushintaan 199 € (norm. 229 €) koodilla AULIS30

Lisää aiheesta