Nuoruuskoodi, ihmisen evoluutio ja hengitys tieteestä käsin - haastattelussa vapaa tiedetoimittaja Ilkka Liukas
Kategoria / Terveys Tutkimus

Nuoruuskoodi, ihmisen evoluutio ja hengitys tieteestä käsin - haastattelussa vapaa tiedetoimittaja Ilkka Liukas

Mikä on nuoruuskoodi ja miten hengitys vaikuttaa siihen? Miten ihminen on muuttunut aikojen saatossa ja onko tästä ollut hallaa ihmisille? Kuuntele podcastista!

 

Kuuntele podcast tästä!

Tämän päivän jaksossa vieranaamme on vapaa tiedetoimittaja ja jo eläkkeelle jäänyt yritysjohtaja, Ilkka Liukas. 

Ilkka Liukas kirjoittaa blogia oppimis- ja muistitekniikoista. Hän kertoo blogissaan paljon nuoruuskoodista, joka on evoluution tuoma toiminto selviytymiseen. Niin kuin llkka blogissaan kirjoittaa "Nuoruuskoodi on kaikilla elollisilla olioilla oleva selviytymismekanismi. Se käynnistyy haastamalla elimistöäsi. Silloin siirrytään kasvun moodista lepo- ja siedätys-moodiin, jolloin elimistö puhdistetaan viallisista molekyyleistä."

Miten hengitys sitten liittyy nuoruuskoodiin? Miten ihminen on muuttunut aikojen saatossa ja onko tämä muutos tehnyt hallaa meille ihmisille ja elintoiminnoillemme?

Kuuntele tämä uudesta podcast-jaksosta!

Me Nordic Breathingissa uskomme, että hengittäminen on hyvinvoivan ihmisen tärkein taito. Samaan aikaan kuitenkin hengitysongelmat koskettavat miljardeja ihmisiä maailmassa.

Kiinnostus hengittämistä kohtaan on kasvanut hyvinvoinnista kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa. Myös tietoa on tarjolla todella paljon ja hengityksen parissa työskenteleekin monia tahoja ja toimijoita. Lisäksi alan tutkimukset tuottavat jatkuvasti uutta ymmärrystä hengityksen merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille. 

Nordic Breathing podcast esittelee teille hengityksen asiantuntijoita ja ammattilaisia, ja kurkistaa heidän arkeensa. Lisäksi podcast sekä avaa asiantuntijoiden ajatusmaailmaa hengitykseen että sen kokonaisvaltaiseen vaikutukseen ja siihen, miksi juuri hengityksestä olisi tärkeä puhua. 

Lisää aiheesta