Urheilijoiden hengitysongelmat - haastattelussa koulutettu hieroja ja urheiluhieroja Kia Sköld
Kategoria / Terveys

Urheilijoiden hengitysongelmat - haastattelussa koulutettu hieroja ja urheiluhieroja Kia Sköld

Millaisia hengitysongelmia urheilijat kohtaavat arjessaan? Keskustelemme tästä yhdessä koulutetun hierojan, urheiluhierojan ja 11 vuoden kilpaurheilutaustan omaavan Kia Sköldin kanssa.

 

Kuuntele podcast tästä!

Nordic Breathing podcastin uusi kausi alkaa!

Toisen kauden ensimmäisessä jaksossa vieraanamme on koulutettu hieroja, urheiluhieroja ja 11 vuoden kilpaurheilutaustan omaava Kia Sköld. Kia on myös jatkokouluttautunut Voice Massageen, eli äänentuoton alueen lihaksiin keskittyvään hierontaan.

Tämän päivän jaksossa keskustelemme kuitenkin erityisesti urheilijoiden hengitysongelmista. Etenkin kilpaurheilijan arkeen voi kuulua niin psyykkistä kuormaa kisasuorituksessa onnistumisen paineen myötä, mutta myös fyysisen kuorman myötä, jolloin hengitys on koetuksella. Hengitys voi psyykkisen kuormituksen myötä muuttua pinnalliseksi ja matkustelun myötä riski sairastua erilaisiin hengitystieinfektioihin nousee. 

Vaikka urheilijat elävätkin tarkkojen rutiinien ja ohjeiden mukaan, miksi hengitysongelmia kuitenkin esiintyy entistä enemmän urheilijoilla? Millaisia vinkkejä Kia antaa erilaisiin hengitysongelmiin tai hengityksen tehostamiseen?

Kuuntele podcastista!

Tutustu myös Kian palveluihin: https://www.mitis.fi/

Me Nordic Breathingissa uskomme, että hengittäminen on hyvinvoivan ihmisen tärkein taito. Samaan aikaan kuitenkin hengitysongelmat koskettavat miljardeja ihmisiä maailmassa.

Kiinnostus hengittämistä kohtaan on kasvanut hyvinvoinnista kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa. Myös tietoa on tarjolla todella paljon ja hengityksen parissa työskenteleekin monia tahoja ja toimijoita. Lisäksi alan tutkimukset tuottavat jatkuvasti uutta ymmärrystä hengityksen merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille. 

Nordic Breathing podcast esittelee teille hengityksen asiantuntijoita ja ammattilaisia, ja kurkistaa heidän arkeensa. Lisäksi podcast sekä avaa asiantuntijoiden ajatusmaailmaa hengitykseen että sen kokonaisvaltaiseen vaikutukseen ja siihen, miksi juuri hengityksestä olisi tärkeä puhua. 

Lisää aiheesta