Vapaata ja toimivaa hengitystä ilman suorittamista - haastattelussa Sanni Parkkinen
Kategoria / Hyvinvointi

Vapaata ja toimivaa hengitystä ilman suorittamista - haastattelussa Sanni Parkkinen

Katri kasvokuva Katri Lindberg | 22.10.2021 | Podcast
Hengityksen pitäisi olla vapaata ja toimivaa, mutta nykyään sitä helposti aletaan myös suorittamaan. Tämä voi aiheuttaa muutoksia kehon sisäisissä prosesseissa. Muun muassa tästä keskustelemme tässä podcast-jaksossa.

Tämän päivän jaksossa vieraanamme on joogaopettaja, hengitysvalmentaja, hermoston terveyteen ja vireystilan säätelyyn erikoistunut valmentaja, Sanni Parkkinen.

Keskustelemme esimerkiksi siitä, miksi hengitystä jaotellaan oikeaan ja väärään hengitykseen, sillä se voi herättää riittämättömän tunteen; "enkö osaa edes tätäkään perustavaalaatua olevaa asiaa tehdä oikein?"

Puhumme myös hengitystavan merkityksestä ja siitä, mitä kaikkea hengitys kertoo omasta olosta tai hyvinvoinnista. 

Toivoisin, että turha suorittaminen putoaisi pois, sillä monilla hengitysongelmat liittyy siihen, että hengitystä tekee, vaikkei hengitystä pitäisi ikinä "tehdä", ellei tee sitä tietoisesti jotakin tavoitetta kohti. 

Tutustu Sannin palveluihin täältä: https://www.manaste.fi/ ja ota Sanni seurantaan Instagramissa ja Facebookissa!

Me Nordic Breathingissa uskomme, että hengittäminen on hyvinvoivan ihmisen tärkein taito. Samaan aikaan kuitenkin hengitysongelmat koskettavat miljardeja ihmisiä maailmassa.

Kiinnostus hengittämistä kohtaan on kasvanut hyvinvoinnista kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa. Myös tietoa on tarjolla todella paljon ja hengityksen parissa työskenteleekin monia tahoja ja toimijoita. Lisäksi alan tutkimukset tuottavat jatkuvasti uutta ymmärrystä hengityksen merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille. 

Nordic Breathing podcast esittelee teille hengityksen asiantuntijoita ja ammattilaisia, ja kurkistaa heidän arkeensa. Lisäksi podcast sekä avaa asiantuntijoiden ajatusmaailmaa hengitykseen että sen kokonaisvaltaiseen vaikutukseen ja siihen, miksi juuri hengityksestä olisi tärkeä puhua. 

Lisää aiheesta