Hengitys elimistön viestintuojana ja ahdistuksen lievittäjänä - haastattelussa lempeysvalmentaja Elina Iiskola
Kategoria / Hyvinvointi

Hengitys elimistön viestintuojana ja ahdistuksen lievittäjänä - haastattelussa lempeysvalmentaja Elina Iiskola

Hengitys on tehokas keino ahdistuksen lievittämiseen, mutta miten? Siitä lisää podcastissa!

 

Kuuntele podcast tästä!

 

Hengityksemme reagoi stressiin ja ahdistukseen ennen kuin tietoinen mielemme tajuaa olevamme ahdistuneita. Hengitys kiihtyy ja muuttuu pinnalliseksi. Silloin on hyvä suunnata ajatukset tietoiseen hengitykseen, sillä sen tiedetään olevan hyvä, luonnollinen keino mielemme rauhoittamiseen ja ahdistuksen lievittämiseen. 

Tämän on oivaltanut myös vieraamme, Hanna Iiskola. Hän on lempeysvalmentaja, joka on saanut ensikosketuksen ahdistukseen jo nuorena ja saanut silloin kipinän lievittää ahdistusta lääkityksen sijaan hengityksellä. 

Puhumme podcastissa ahdistuneisuuden lievittämisen lisäksi ylisuorittamisesta, joka vallitsee nykymaailmassa vahvasti. Mitä keinoja ahdistukseen tai ylisuorittamisen vähentämiseen olisi? Kuuntele podcastista!

Jos kaipaat suorittamisen sijaan elämääsi lisää lempeyttä ja itsemyötätuntovinkkejä, tutustu Elinan ajatuksiin täältä: https://elinaiiskola.com/

 

Me Nordic Breathingissa uskomme, että hengittäminen on hyvinvoivan ihmisen tärkein taito. Samaan aikaan kuitenkin hengitysongelmat koskettavat miljardeja ihmisiä maailmassa.

Kiinnostus hengittämistä kohtaan on kasvanut hyvinvoinnista kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa. Myös tietoa on tarjolla todella paljon ja hengityksen parissa työskenteleekin monia tahoja ja toimijoita. Lisäksi alan tutkimukset tuottavat jatkuvasti uutta ymmärrystä hengityksen merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille. 

Nordic Breathing podcast esittelee teille hengityksen asiantuntijoita ja ammattilaisia, ja kurkistaa heidän arkeensa. Lisäksi podcast sekä avaa asiantuntijoiden ajatusmaailmaa hengitykseen että sen kokonaisvaltaiseen vaikutukseen ja siihen, miksi juuri hengityksestä olisi tärkeä puhua. 

Lisää aiheesta