Hengitätkö sinäkin suun kautta? – Katso, miksei se kannata
Kategoria / Hyvinvointi

Hengitätkö sinäkin suun kautta? – Katso, miksei se kannata

Moni meistä hengittää suun kautta, vaikka nenän kautta hengittämisellä on kirkkaita terveyshyötyjä. Katso videolta, miten hukatun taidon voi palauttaa mieleen.

Nenän kautta hengittämisellä on kiistattomia terveyshyötyjä. Nenä toimii muun muassa elimistön rajavartiolaitoksena ja auttaa meitä esimerkiksi puolustutumaan taudinaiheuttajia vastaan.

– Usein ihmiset, jotka luulevat nenänsä olevan liian tukkoinen, yllättyvät siitä, kuinka nenän toiminta elpyy, kun sen kautta hengittämisen vain aloittaa, sanoo Buteyko-ohjaaja ja Hoitava hengitys HB ®-kouluttaja Marketta Manninen. 

Mitä haittaa sitten on siitä, jos hengitys kulkeekin suun kautta?

– Helpompi on sanoa, että suuhengityksessä ei ole mitään hyvää. Nenä suodattaa hengitysilmasta epäpuhtauksia ja taudinaiheuttajia. Suuhengitys aiheuttaa suun kuivumista ja hampaiden kuivumista, mikä asettaa ne alttiiksi reikiintymiselle ja eroosiolle. Lisäksi suun kosteana pitäminen on tärkeää nielun rakenteille, Manninen listaa.

Videolla Marketta Manninen kertoo, miten hukatun taidon voi palauttaa mieleen. 

Hoitava Hengitys on Marketta Mannisen luotsaama menetelmä hengityksen häiriöiden, kuten liikahengityksen korjaamiseen. Hoitava Hengitys pohjautuu professori Konstantin Buteykon 1950-luvulta alkaen kehittämään liikahengitystä korjaavaan Buteyko-menetelmään.

Hoitava Hengitys -harjoitteet ovat lempeitä, kaikille turvallisia sekä tehokkaita. Niiden avulla parannetaan hengityskaasujen tasapainoa, vahvistetaan hengityslihaksia sekä tehdään nieluun tilaa hengitykselle. Tuloksena äänetön, rauhallinen, vaivaton sekä syvä ja samalla kevyt hengitys.

Hoitava Hengitys -kurssilaiset ovat saaneet merkittävää apu tästä lääkkeettömästä ja luonnonmukaisesta menetelmästä mm. astmaan, tukkoisuuteen, poskiontelovaivoihin, paniikkihäiriöön sekä kuorsaukseen ja uniapneaan.