Sairauden uusi käsite – miten kuntoutua kroonisesta sairaudesta? Haastattelussa fibromyalgiasta kuntoutunut Liisa Heikkinen
Kategoria / Terveys

Sairauden uusi käsite – miten kuntoutua kroonisesta sairaudesta? Haastattelussa fibromyalgiasta kuntoutunut Liisa Heikkinen

Pitkään fibromyalgiaa sairastanut Liisa Heikkinen kuntoutui oireistaan vuosien jälkeen. Nyt hän toivoo suhtautumisen kroonisiin sairauksiin muuttuvan kannustavammaksi niin, että ihmiset voisivat löytää oireisiinsa helpotusta omatoimisen kuntoutuksen kautta. Kuuntele podcastista lisää kroonisten sairauksien omatoimisesta kuntoutuksesta sekä mikä on hengityksen rooli tässä yhtälössä.

 

Kuuntele podcast tästä!

Liisa Heikkinen kuntoutui oireettomaksi fibromyalgiasta, joka luokitellaan krooniseksi sairaudeksi. Sairastettuaan fibromyalgiaa 15 vuotta Liisa lähti tietoisesti kuntouttamaan itseään omatoimisesti. Harjoitteiden myötä oireet alkoivat helpottaa ja nyt ne ovat olleet poissa jo kahdeksan vuotta.

Podcastissa käsitellään Liisan kokemuksia fibromyalgiasta kuntoutumisesta sekä pohditaan, olisiko krooninen sairaus -käsitteestä aika luopua. Lisäksi jaksossa keskustellaan siitä, miten krooniset sairaudet vaikuttavat meihin kokonaisvaltaisesti ja miten sen vuoksi myös niiden hoidon tulisi olla kokonaisvaltaista. Jaksossa kuulet myös, mikä on Liisan ajatus hengityksen merkityksestä osana kroonisten sairauksien kuntoutusta.

Usein kroonisen sairauden diagnoosin saamisen jälkeen ihmiset ajattelevat, että tämän kanssa on nyt vain opittava elämään, ja että hoito tulee pilleristä. Kroonisen sairauden kulkuun voi kuitenkin itse vaikuttaa.

Lue lisää Liisasta ja hänen ajatuksistaan osoitteesta fibromyalgia.fi sekä Facebookin ryhmässä Parempi terveys – fibromyalgia oireettomaksi.

 

Me Nordic Breathingissa uskomme, että hengittäminen on hyvinvoivan ihmisen tärkein taito. Samaan aikaan kuitenkin hengitysongelmat koskettavat miljardeja ihmisiä maailmassa.

Kiinnostus hengittämistä kohtaan on kasvanut hyvinvoinnista kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa. Myös tietoa on tarjolla todella paljon ja hengityksen parissa työskenteleekin monia tahoja ja toimijoita. Lisäksi alan tutkimukset tuottavat jatkuvasti uutta ymmärrystä hengityksen merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille.

Nordic Breathing -podcast esittelee hengityksen asiantuntijoita ja ammattilaisia, ja kurkistaa heidän arkeensa. Lisäksi podcast sekä avaa asiantuntijoiden ajatusmaailmaa hengitykseen että sen kokonaisvaltaiseen vaikutukseen ja siihen, miksi juuri hengityksestä olisi tärkeä puhua.