Hengityksen merkitys osana kokonaisvaltaista kehon ja mielen hyvinvointia – haastattelussa hengitystietouden uranuurtaja Minna Martin
Kategoria / Hyvinvointi

Hengityksen merkitys osana kokonaisvaltaista kehon ja mielen hyvinvointia – haastattelussa hengitystietouden uranuurtaja Minna Martin

Minna Martin voidaan nähdä hengitystietouden uranuurtajana Suomessa. Hän on johtava asiantuntija hengityksen ja mielen yhdistämisestä. Minna on julkaissut paljon kirjallisuutta hengityksestä sekä sen yhteydestä mielen ja kehon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kuuntele podcastista Minnan ajatuksia hengityksestä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

 

Kuuntele podcast tästä!

Psykologiopintojensa loppuvaiheessa Minna Martin alkoi pohtia, voisiko yhdistää aikaisemman fysioterapeutin ammattinsa psykologin ammattiin. Tuolloin kehon ja mielen yhdistäminen työssä oli harvinaista. Minna hakeutui hengitysohjaajakoulutukseen, jossa pääsi syventämään jo fysioterapeuttina oppimaansa sekä yhdistämään hengityksen fysiologiaa psykologiopintoihinsa. Siitä alkoi nyt jo reilu 20 vuotta kestänyt ura hengitystietouden edelläkävijänä.

Minnan uran alkuvaiheiden lisäksi podcastissa käsitellään hengityksen roolia osana ihmisen kehitystä lapsesta aikuiseksi ja selvitetään, mitä tarkoittaa mielen sisäinen hengitys. Tärkeänä punaisena lankana jaksossa mietitään, miten hengityksen merkitys on muuttunut yhteiskunnassamme viimeisen 20 vuoden aikana.

Kuuntele tämä ja paljon muuta tästä inspiroivasta podcastista!

Aina voi hengittää. Me emme aina voi tilanteille mitään. Maailma on mitä on. Ihmissuhteet ovat mitä ovat. Koemme kaikenlaisia epämiellyttäviä asioita. Mutta kaiken tämän keskellä voi muistaa, että luojan kiitos voin hengittää.

Lue lisää Minna Martinista ja hänen tarjoamistaan palveluista verkkosivustolla hengittävämieli.fi. Nappaa Minna myös seurantaan Instagramissa ja Facebookissa!

 

Me Nordic Breathingissa uskomme, että hengittäminen on hyvinvoivan ihmisen tärkein taito. Samaan aikaan kuitenkin hengitysongelmat koskettavat miljardeja ihmisiä maailmassa.

Kiinnostus hengittämistä kohtaan on kasvanut hyvinvoinnista kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa. Myös tietoa on tarjolla todella paljon ja hengityksen parissa työskenteleekin monia tahoja ja toimijoita. Lisäksi alan tutkimukset tuottavat jatkuvasti uutta ymmärrystä hengityksen merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille.

Nordic Breathing -podcast esittelee hengityksen asiantuntijoita ja ammattilaisia, ja kurkistaa heidän arkeensa. Lisäksi podcast sekä avaa asiantuntijoiden ajatusmaailmaa hengitykseen että sen kokonaisvaltaiseen vaikutukseen ja siihen, miksi juuri hengityksestä olisi tärkeä puhua.