Luvassa uutta tutkimustietoa hengitysharjoittelusta – haastattelussa hengityksen asiantuntija Malla Rautaparta
Kategoria / Hyvinvointi Tutkimus

Luvassa uutta tutkimustietoa hengitysharjoittelusta – haastattelussa hengityksen asiantuntija Malla Rautaparta

Saamme jatkuvasti uutta tietoa siitä, miten hengitysharjoittelu tukee ihmisen hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Nyt Suomessa on käynnistymässä kiinnostava tutkimus, jossa tutkitaan, miten joogan klassiset hengitysharjoitukset vaikuttavat aivotoimintoihin ja sitä kautta mieleen. Jaksossa vierailee Malla Rautaparta, joka toimii tutkimuksessa hengitysharjoituksien ohjaajana.

 

Kuuntele podcast tästä!

 

Tässä podcast-jaksossa pureudutaan hengitysharjoitteluun liittyvään tutkimukseen. Jakson vieraana on joogaopettaja, neurologian fysioterapeutti, kulttuuriantropologi, tietokirjailija ja Manipura-joogastudion perustaja Malla Rautaparta. Malla on mukana juuri käynnistyvässä hengitykseen liittyvässä tutkimuksessa, jossa tutkitaan, miten joogan klassiset hengitysharjoitukset vaikuttavat ihmisen aivotoimintoihin ja sitä kautta mieleen. Malla toimii tutkimuksessa hengitysharjoituksien ohjaajana. Tutkimusta johtavat BM-Sciencen (Brain and Mind Technologies Research Centre) asiantuntijat, filosofian tohtorit Andrew ja Alexander Fingelkurts.

Jo pitkään on voitu kokemusperäisesti todeta, että hengitysharjoittelu tarjoaa merkittäviä hyötyjä keholle ja mielelle. Kehittyneen tutkimuksen myötä saamme jatkuvasti uutta ja vakuuttavaa tutkimustietoa siitä, miksi ja miten hengitysharjoittelu tukee ihmisen hyvinvointia niin kokonaisvaltaisesti. Malla toivookin, että uuden tutkimuksen myötä ymmärrettäisiin paremmin, miten hengitysharjoittelu vaikuttaa aivotasolla ihmisen mieleen. Sitä kautta löytyisi mahdollisesti lisää keinoja helpottaa esimerkiksi ahdistuneisuuden ja masentuneisuuden oireita hengityksen avulla.

Jaksossa kuulet lisää pian käynnistyvästä mielenkiintoisesta tutkimuksesta sekä hengitysharjoitteluun liittyvistä aiemmin tehdyistä tutkimuksista! Nappaa jakson lopusta myös Mallan hengitysvinkki, joka voi jopa ennaltaehkäistä flunssaa!

Koko ajan tulee uutta hengitykseen liittyvää tutkimusta siitä, miten ja miksi asiat vaikuttavat ihmisen hyvinvointiin – se on hienoa!

Malla julkaisee syksyllä 2023 uuden hengitykseen liittyvän kirjan – Koko keho hengittää. Lue lisää Mallasta ja hänen tarjoamistaan palveluista osoitteessa manipura.fi tai ota Mallaan suoraan yhteyttä sähköpostitse: info@manipura.fi.

 

Me Nordic Breathingissa uskomme, että hengittäminen on hyvinvoivan ihmisen tärkein taito. Samaan aikaan kuitenkin hengitysongelmat koskettavat miljardeja ihmisiä maailmassa.

Kiinnostus hengittämistä kohtaan on kasvanut hyvinvoinnista kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa. Myös tietoa on tarjolla todella paljon ja hengityksen parissa työskenteleekin monia tahoja ja toimijoita. Lisäksi alan tutkimukset tuottavat jatkuvasti uutta ymmärrystä hengityksen merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille.

Nordic Breathing -podcast esittelee hengityksen asiantuntijoita ja ammattilaisia, ja kurkistaa heidän arkeensa. Lisäksi podcast sekä avaa asiantuntijoiden ajatusmaailmaa hengitykseen että sen kokonaisvaltaiseen vaikutukseen ja siihen, miksi juuri hengityksestä olisi tärkeä puhua.