Voiko hengitystä mitata ja mitä hyötyä siitä on? Haastattelussa biohakkeri Ilmo Strömberg
Kategoria / Hyvinvointi Tutkimus

Voiko hengitystä mitata ja mitä hyötyä siitä on? Haastattelussa biohakkeri Ilmo Strömberg

Itsensä mittaaminen ja kehittäminen ovat oleellinen osa biohakkerointia, jossa on kyse kehon hyvinvoinnin optimoimisesta niin, että ihminen eläisi mahdollisimman terveenä mahdollisimman pitkään, ja että päivittäinen suorituskyky olisi optimaalisella tasolla. Intohimoinen biohakkeri Ilmo Strömberg on kiinnostunut kehittämään itseäään hengityksen saralla optimoidakseen hyvinvointiaan sekä päivittäistä suorituskykyään.

 

Kuuntele podcast tästä!

Oman kehon toimintojen mittaaminen voidaan nähdä aikamme megatrendinä. Biohakkeroinnissa pitkän aikavälin tavoitteena on pitkäikäisyys sekä hyvä elämänlaatu mahdollisimman pitkään. Lyhyemmällä aikavälillä tavoitteena on päivittäinen suorituskyky – miten esimerkiksi palautua parhaiten, miten nukkua hyvin ja miten aivot toimivat työpäivän aikana tehokkoimmin. Näissä tavoitteissa itsensä mittaaminen on suuressa roolissa.

Mutta voiko hengitystä mitata ja mitä hyöytyä siitä on? Tässä jaksossa intohimoinen biohakkeri, urheilija ja bloggaaja Ilmo Strömberg kertoo, millaisiin hengitykseen liittyviin asioihin biohakkerit kiinnittävät huomiota. Jaksossa Ilmo selostaa myös, kuinka on kehittänyt hengitystään WellO2-hengitysharjoituslaitteen avulla. Kuuntele jaksosta, millaisia huikeita tuloksia hän saavutti 12 viikon WellO2-harjoittelujaksolla!

”Isossa kuvassa hyvinvoinnin mittaamisella on kansanterveydelle positiivinen vaikutus. Parhaimmassa tapauksessa se pelastaa ihmishenkiä ja lisää elinvuosia.”

Tutustu Ilmon mielenkiintoiseen sisältöön osoitteessa ilmostromberg.com ja nappaa hänet seurantaan myös Instagramissa ja Twitterissä.

 

Mikä WellO2-hengitysharjoituslaite? Lue lisää täältä >>

Lue lisää Ilmon 12 viikon WellO2-harjoittelujaksosta >>

 

Me Nordic Breathingissa uskomme, että hengittäminen on hyvinvoivan ihmisen tärkein taito. Samaan aikaan kuitenkin hengitysongelmat koskettavat miljardeja ihmisiä maailmassa.

Kiinnostus hengittämistä kohtaan on kasvanut hyvinvoinnista kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa. Myös tietoa on tarjolla todella paljon ja hengityksen parissa työskenteleekin monia tahoja ja toimijoita. Lisäksi alan tutkimukset tuottavat jatkuvasti uutta ymmärrystä hengityksen merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille.

Nordic Breathing -podcast esittelee hengityksen asiantuntijoita ja ammattilaisia, ja kurkistaa heidän arkeensa. Lisäksi podcast sekä avaa asiantuntijoiden ajatusmaailmaa hengitykseen että sen kokonaisvaltaiseen vaikutukseen ja siihen, miksi juuri hengityksestä olisi tärkeä puhua.