Tehosta juoksutreeniäsi WellO2-laitteen avulla – nappaa vinkit harjoitteluun!
Kategoria / Hyvinvointi

Tehosta juoksutreeniäsi WellO2-laitteen avulla – nappaa vinkit harjoitteluun!

WellO2 logo WellO2 Oy | 22.5.2024 | Artikkeli
Miten parantaa juoksukuntoa? WellO2-hengitysharjoituslaitteen avulla voit lisätä hengityslihasten voimaa ja nostaa hengästymisen kynnystä, mikä tekee juoksemisesta tehokkaampaa ja mielekkäämpää! Lisäksi WellO2 on nopea apu niin lämmittelyyn kuin palautumiseen!

Lukuaika noin 35 hengitystä.

Juoksupolut kutsuvat, ja moni pohtii, miten juoksukuntoon saisi nopeasti lisää potkua. WellO2-hengitysharjoituslaite on kuin keuhkojen kuntosali – sen avulla säännöllisellä harjoittelulla voit lisätä hengityslihasten voimaa ja nostaa hengästymisen kynnystä. Lisäksi WellO2 on nopea apu päivittäisen treenin tueksi niin lämmittelyyn kuin palautumiseen!

Tässä muutamia nopeita vinkkejä arjen harjoittelun tueksi juoksijalle, joka haluaa parantaa harjoittelun mielekkyyttä sekä saada juoksusta parhaan hyödyn irti!

OSTA WELLO2-HENGITYSHARJOITUSLAITE TÄSTÄ

Lämmittele keuhkot ennen juoksulenkkiä

Lämmittele keuhkot harjoittelemalla WellO2:lla ennen juoksulenkille lähtöä! WellO2 valmistelee hengityslihakset tehokkaasti treeniä varten, jolloin liikkeelle lähtiessä keuhkot ovat auki, ja lihakset eivät hapotu niin herkästi.

Tee näin:

 • Valitse lämpötilaksi 1 tai 2 pistettä mieltymyksesi mukaan.
 • Käytä vastusta 0 tai 1.
 • Tee nenämaskilla viisi ulos- ja sisäänhengitystä.
 • Toista sarja neljä kertaa.

Nenän lämmittely parantaa nenähengityksen onnistumista pidempään juostessa sekä vähentää liikkuessa nenäoireilua, kuten vesinuhaa.

Tehosta palautumista juoksun jälkeen

 

A woman and a man after a workout

 

Tee WellO2-harjoittelu juoksun jälkeen, kun lenkistä on jo kulunut hetki. Voit esimerkiksi venytellä ja käydä suihkussa ennen WellO2-harjoittelua.

Tee näin:

 • Valitse lämpötilaksi 1 tai 2 pistettä mieltymyksesi mukaan.
 • Käytä vastusta 1 tai 2.
 • Tee yhtäjaksoisesti 3–10 ulos- ja sisäänhengitystä.
 • Pidä pieni tauko.
 • Toista sarja 2–3 kertaa.

Lenkin jälkeen WellO2-harjoittelu aktivoi parasympaattista hermostoa sekä laskee sympaattista aktiivisuutta, eli sydämen syketaajuutta ja stressihormonin eritystä. Lisäksi harjoittelu hoitaa tehokkaasti limakalvoa. Vinkki: seuraa palautumisesi tasoa urheilukellostasi tai -sormuksestasi!

Suorituskyvyn kasvattaminen WellO2:n avulla

Juoksussa hengityslihasten merkitys on erityisen suuri, sillä juostessa lihakset tarvitsevat sekä räjähtävää voimaa että kestävyyttä. WellO2 on tehokas ja kohdennettu hengityslihasten harjoitusväline, jolla hengityslihasten voimaa ja kestävyyttä voi kohdennetusti treenata kotona. Treenin tehoa voit seurata MyBreath-älysuukappaleella sekä WellO2-sovelluksella. Lataa WellO2-sovellus ilmaiseksi sovelluskaupasta!

Näin kasvatat hengityslihasvoimaa WellO2-harjoittelulla

 • Valitse lämpötila 1 tai 2 oman mieltymyksesi mukaan.
 • Säädä vastus asentoon 2 ja tee 10 ulos- ja sisäänhengitystä WellO2-laitteella.
 • Pidä taukoa noin 3–5 minuuttia.
 • Toista sarja yhteensä neljä kertaa.

Harjoittele säännöllisesti kolmena peräkkäisenä päivänä. Pidä taukopäivä ja toista sarjaa vähintään kuukauden ajan.

Seuraa kehitystäsi MyBreath-älysuukappaleen ja WellO2-sovelluksen hengitystestien avulla – huomaatko, mitä hengityslihasvoimallesi on tapahtunut?

LUE LISÄÄ JA OSTA WELLO2 MYBREATH


Näin lisäät kestävyyttä WellO2-harjoittelun avulla

 • 1. sarja: Valitse yhden pisteen lämpötila ja säädä vastus asentoon 0. Tee yhtäjaksoisesti mahdollisimman monta toistoa, eli peräkkäisiä ulos- ja sisäänhengityksiä. Voit tehdä toistoja esimerkiksi 30 kertaa tai määrän, joka tuntuu sinulle maksimilta. Pidä taukoa vähintään 10 minuuttia.

 • 2. sarja: Säädä vastus asentoon 1 ja toista harjoitus. Tee yhtäjaksoisesti yhtä monta ulos- ja sisäänhengitystä kuin ensimmäisessä sarjassa. Pidä vähintään 10 minuutin tauko.

 • 3. sarja: Säädä vastus asentoon 2. Toista harjoitus eli tee niin monta ulos- ja sisäänhengitystä kuin käyttäessäsi 0-vastusta.

Jos harjoitus tuntuu liian haastavalta, voit myös tehdä jokaisella vastustasolla niin monta toistoa kuin jaksat. Ota tavoitteeksi, että jatkossa toistojen määrä olisi joka vastustasolla sama.

Seuraa kehitystäsi MyBreath-älysuukappaleen ja WellO2-sovelluksen hengitystestien avulla – huomaatko, mitä hengityskapasiteetillesi on tapahtunut? Mikä muu on muuttunut?

Tehokkaita treenihetkiä lenkkipoluille!

 

 Artikkeli on julkaistu alun perin 7. kesäkuuta vuonna 2023.

Lisää aiheesta