Jo 1 000 000 lukukertaa – nämä hengityksen aiheet ovat kiinnostaneet eniten
Kategoria / Hyvinvointi

Jo 1 000 000 lukukertaa – nämä hengityksen aiheet ovat kiinnostaneet eniten

Hengitykseen erikoistunut Nordic Breathing -media on kerännyt jo yli 1 000 000 lukukertaa! Kokosimme tähän juttuun viisi luetuinta artikkelia koko julkaisuhistorian ajalta.

Jo yli 1 000 000 lukijaa on hengittänyt kanssamme – miljoona kertaa kiitos! 

Nordic Breathing on hengittämiseen, hengitysterveyteen ja hyvinvointiin erikoistunut suomalainen digitaalinen media, joka perustettiin vuonna 2020. Median tarkoituksena on lisätä ymmärrystä hengityksen kokonaisvaltaista merkityksestä ihmisen hyvinvoinnin tukena.

Nordic Breathing -media kokoaa yhteen hengittämisestä kiinnostuneita ihmisiä, alan asiantuntijoita ja ammattilaisia. Median hengitysaiheisen sisällön takana onkin joukko asiantuntijoita, joita on kiittäminen laadukkaasta, mielenkiintoisesta ja monipuolisesta materiaalista!

Tutustu Nordic Breathing -median sisällöntuottajiin >>

Hengitysaiheiselle sisällölle on selvästi ollut tarve, sillä median aiheet ovat herättäneet paljon kiinnostusta. Nordic Breathing -median päätoimittaja Katri Lindbergin mukaan hengitys saa jatkuvasti enemmän huomiota yleisessä keskustelussa, kun sen merkitys hyvinvoinnille tunnistetaan entistä paremmin. Nordic Breathing osaltaan tukee tätä tietoisuuden lisäämistä.

Kokosimme alle Nordic Breathing -median kolmevuotisen historian luetuimmat artikkelit!

 

1. Korona on usein oireeton tai lievä – vakava muoto aiheuttaa hengitysvajetta

 

Suurin osa koronavirustartunnan saaneista sairastaa taudin oireettomana tai lievin oirein. Lievästi oireilevat toipuvat parissa viikossa, mutta vakavamuotoisen taudin sairastaneella oireet voivat jatkua jopa viikkoja. Koronaviruksen hoidossa keskiössä on vakavassa taudin muodossa kehittyvän hengitysvajeen ehkäisy.

Jutun myötä opit, miten voit tunnistaa hengitysvajeen kotioloissa sekä miten voit helpottaa hengitystieoireita ja tehostaa hengitystä.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä >>

 

2. Höyryhengitys on vanha tapa hoitaa tukkoisuutta – nämä asiat on hyvä muistaa siitä

 

Höyryhengitys on tuttu kotikonsti vuosien takaa tukkoisuuden lievittämiseen, mutta se täytyy tehdä oikein, jotta siitä on hyötyä. Tutkimusten mukaan kattilalla tehty höyryhengitys aiheuttaa runsaasti vaaratilanteita. 

Tässä artikkelissa pääset lukemaan lisää höyryhengityksestä sekä sen hyödyistä.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä >>

 

3. Hengityksen pidättämisellä on terveyshyötyjä ja sitä voi harjoittaa

 

Tiesitkö, että hengityksen pidättäminen voi lisätä vastustuskykyä ja jopa pidentää elinikää? Lisäksi se on hyvä keino harjoittaa hengitystä rauhoittumaan.

Lue lisää hengityksen pidättämisen yllättävistä terveyshyödyistä tästä artikkelista! Lisäksi opit, mikä eläin voi olla hengittämättä jopa useita tunteja kerrallaan!

Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä >>

 

4. Kireät kehon lihakset voivat vaikeuttaa hengitystä – verryttele itsesi vetreäksi näillä ohjeilla!

 

Kireät lihakset eri puolilla kehoa voivat vaikeuttaa hengitystä. Säännöllisellä venyttelyllä ja verryttelyllä saat kehosi lihakset rennommiksi ja voit saada erilaiset kivut helpottumaan ja hengityksen kulkemaan vapaammin.

Tämän artikkelin myötä ymmärrät paremmin, miten laajasti kehon erilaiset kireystilat vaikuttavat hengitykseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Artikkelin video tarjoaa myös runsaasti vinkkejä lihasten venyttämiseen ja rentouttamiseen.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä >>

 

5. Kuorsauksen ABC – eroon kuorsauksesta

 

Kuorsaus on vaiva, josta on haittaa kuorsaajalle, mutta myös kanssanukkujalle. Kuorsaus voi johtua monesta syystä, mutta siitä voi kuitenkin päästä eroon.

Mistä kuorsaus johtuu? Miten siitä voi päästä eroon? Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastauksen tästä artikkelista!

Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä >>

 

Lisää aiheesta