Nopea apu stressittömään elämään
Kategoria / Hyvinvointi

Nopea apu stressittömään elämään

WellO2 logo WellO2 Oy | 15.11.2023 | Artikkeli
Usein stressaantuneena hengitys muuttuu pinnalliseksi. Silloin tietoinen keskittyminen hengityksen syventämiseen voi lievittää stressin tunnetta tehokkaasti. Joskus hengityksen rauhoittaminen omin avuin on kuitenkin vaikeaa. Silloin apu voi löytyä suomalaisesta WellO2-hengitysharjoituslaitteesta.

Lukuaika noin 50 hengitystä.

Hengitä syvään sisään ja anna ilman sitten virrata rauhallisesti ulos. Huomaatko nyt eron tunteissasi? Hengitys on tehokas työkalu stressin lievittämiseen, ja sitä käytetään myös ahdistuksen hoidon välineenä monissa tilanteissa.

Usein sanotaan, että jokainen osaa hengittää. Kuitenkin hengitysharjoitukset ja niiden hallitseminen vaatii usein hieman harjoittelua ja asiaan paneutumista.

WellO2 on suomalainen innovaatiotuote, joka on kehitetty hengitysongelmien lääkkeettömään hoitoon, hengityslihasten voiman kasvattamiseen sekä hengityselimistön kuntouttamiseen.

 

A person handling a WellO2 device on the floor

 

WellO2-hengitysharjoituslaitteen toiminta-ajatus perustuu siis lihasaktivaatioon ja ennen kaikkea suurimman hengityslihaksen eli pallean liikkeeseen. Pallea hieroo liikkuessaan vagushermoa, joka on kehon rauhoittumisen ja palautumisen tärkein kytkin. Vagushermon aktivointi laskee elimistön stressihormonin tuotantoa sekä verenpainetta ja pulssia. Jotta pallea liikkuu, tulee hengityksen olla syvää ja rauhallista.

WellO2-harjoittelun lisäetuna hengitystä tavallaan “pakotetaan” rauhoittumaan, sillä hengittäminen vastusta vastaan syventää hengitystä kuin itsestään. Tällöin hengitys liikuttaa palleaa, mikä onkin erittäin tehokas apukeino käynnistämään kehon rauhoittumisen ja palautumisen.

Hengitys reagoi herkästi ärsykkeisiin

Usein stressaantuessa, pelästyessä tai elimistön käydessä ylikierroksilla hengitys muuttuu hyvin pinnalliseksi. Silloin yritykset rauhoittaa hengitystä tuntuvat usein hankalalta, rintaa puristaa ja jopa hapenpuutteen tai ahdistuksen tunteita saatta ilmetä.

Mikäli sairastat kroonista sairautta, kuten astmaa, saatat huomata, että hengitys kiihtyy ja sitä on vaikeaa rauhoittaa. Tällöin usein ensimmäinen ajatus on, että hengityksen kiihtyminen johtuu sairaudesta, ja että rauhoittumiseen tarvitaan lääkettä.

Hengitys ja sen rytmi ohjautuvat aivoista, aivojen hengityskeskuksen kautta. Niinpä hengityksen tahti, syvyys tai tiheys eivät suoranaisesti liity sairauteen tai tunteisiin, vaan elimistön tapaan reagoida ns. hätätilaan eli tilaan, joka poikkeaa normaalista. Tällaisessa hätätilassa keho kiihdyttää hengitystä, jotta olisimme valmiina ja varuillamme. Kuitenkin pitkään jatkuessaan hätätila saattaa jättää kehon ylivireystilaan, jolloin rauhoittuminen ja vaikkapa nukkuminen ei onnistu.

 

A woman touching a tree with water drops

 

Ensi kerralla, kun tunnet käyväsi kierroksilla ja rauhoittuminen on vaikeaa, pysähdy hetkeksi ja hengitä rauhassa. Hengitä syvään sisään nenän kautta ja rauhallisesti, pitkään ulos nenän kautta. Jos nenäsi on tukkoinen, kuten se tällaisessa tilanteessa usein on, käytä hengitykseen suutasi ja puhalla ulos yhteen puristettujen huulten raosta.

Jos tunnet, että hengityksen rauhoittaminen ja syventäminen on työlästä tai koet silloin hapenpuutteen tunnetta tai muuten epämukavaa oloa, kokeile WellO2- hengitysharjoituslaitetta!

LUE LISÄÄ WELLO2-HENGITYSHARJOITUSLAITTEESTA

Rauhoita hengityksesi WellO2-harjoittelun avulla

 • Valitse lämpötilaksi 1 tai 2 pistettä.
 • Säädä hengitysvastus hieman korkeammalle kuin tavallisesti.
 • Puhalla rauhallisesti ulos WellO2-laitteeseen ja pidä sitten pieni tauko, jos mahdollista.
 • Hengitä sitten rauhallisesti sisään WellO2-laitteen kautta ja pidä pieni tauko, jos mahdollista.
 • Toista ulos- ja sisäänhengitys ja pyri pitämään pieni tauko jokaisen hengityssuunnan jälkeen.
 • Tunnustele olotilaasi – miltä nyt tuntuu?
 • Jatka vielä yksittäisiä hengityksiä esimerkiksi 10 kertaa.

Kuulostele harjoituksen jälkeen tuntemuksiasi ja mieltäsi – tunnetko olosi levollisemmaksi? Oliko hengittäminen jo helpompaa?

 

Jos haluat tietää, mitä kehossasi fysiologisesti tapahtuu, voit seurata urheilukellosta HRV-tasoasi tai unen laatua osoittavia lukuja. Tarkastele arvoja, kun et tee WellO2-harjoitusta illalla ja vertaa niitä sellaisiin öihin, jolloin olet tehnyt harjoituksen ennen nukkumaanmenoa. Eikö olekin uskomatonta, miten tehokkaasti hengitys toimii ja kuinka selkeästi numerot sen näyttävät?

OSTA WELLO2-HENGITYSHARJOITUSLAITE TÄSTÄ

 

Mikä on WellO2-hengitysharjoituslaite?

 • WellO2-laite on suomalainen, kansainvälisesti patentoitu terveysinnovaatio, jolla voidaan vahvistaa sekä ulos- että sisäänhengitystä.
 • WellO2-hengitysharjoittelu yhdistää hengitysvastuksen ja lämpimän höyryn toisiaan tukevaksi kokonaisuudeksi.
 • WellO2-hengitys avaa ja puhdistaa keuhkoja sekä vahvistaa hengityselimistöä.
 • WellO2-hengitys vaikuttaa hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti. Se auttaa erityisesti hengitysongelmien hoidossa, äänen huollossa sekä fyysisen suorituskyvyn ja unenlaadun parantamisessa.

Lue lisää: wello2.fi

Lisää aiheesta